Ameriden, Köinge Bed & Breakfast

Om oss
& vårt hem

I korta drag

Husets Historia

Huset uppfördes 1833 och användes som tingshus för Faurås härad fram till 1907. Vid andra världskriget drog Gustav Vilhelm Svensson igång en syfabrik för modekonfektion i byggnaden.

Från början fanns det 24 kakelugnar i huset, varav några på träben. Det ståtar även med en gjutjärnskamin som sägs komma från Selma Lagerlöfs hem Mårbacka.

Gekåsgrundaren Göran Karlsson köpte huset på 80-talet och bodde där med familjen under många år och lät både restaurera och bygga om fastigheten.

Viss inredning har anknytning till tingshusperioden, som skranket som avdelade tingssalen mellan domare, nämndemän och dömda i vad som i dag är vardagsrummet. Pelarna i salen är resterna av det ursprungliga domarskranket.

Även möbler i huset vittnar om tingshusaktiviteterna, som den gamla kistan i hallen som ska ha stått inne i häktet.
Galler för fönstren finns kvar i nuvarande vinkällaren, där brottslingar ska ha vistats till dess att de fördes till tingssalen.

Dina värdar

Lori & Stefan

Dom träffades första gången i en liten stad i Millville Pennsylvania, USA. Stefan var utbytesstudent och Lori var en lokal bondflicka.
2014, efter många år i restaurangbranschen, flyttade Lori till Sverige och dom gifte sig. Lori hade en lång dröm, att öppna ett Bed & Breakfast, så de köpte huset och här är de idag.

Bekvämligheter

Alla rum inkluderar…

Frukostbuffé

Egen toalett

Dusch

Gratis WiFi

Sängkläder

Handdukar

Badrockar

Tofflor

Hårtork

Städning

samt full tillgång till

Bastu

En extra avgift tillkommer. Hör med oss.

Sportbar

Storbilds TV

Biljard

Spel

Lekhörna

och

Kylskåp

Tvättmaskin

Torktumlare

Slappna av, Njut av din vistelse hos oss

Avslappning, Bastu, Vilorum mm.